De Hartezaak

Pedagogische praktijk

Referenties van professionals

Martien, Business unit Manager bij Pantar. Wie wil niet de beste ontwikkeling voor zijn of haar kinderen? En begint dat ook niet een beetje bij jezelf als ouder? Durf jij je als ouder ook open te stellen voor een andere visie/aanpak zodat jij een meer sensitieve en inlevende ouder wordt en daardoor beter kan reageren op gedrag en ontwikkeling van je eigen kinderen? Als je dit wilt denk ik dat je bij Simone aan het juiste adres bent. Alles wat zij als personeelsadviseur en als persoon heeft laten zien bij Pantar kan zij namelijk ook goed gebruiken in haar rol als orthopedagoog en begeleider van ouders met kinderen.

Simone en ik hebben bijna 12 jaar samengewerkt bij de sociale werkvoorziening van Amsterdam (Pantar) waar ik werkzaam was als Business Unit Manager. Simone was personeel- en organisatieadviseur voor een zeer groot gedeelte van mijn afdelingen en verantwoordelijk voor zowel de operationele ondersteuning als voor het meedenken over en het vormgeven van het personeelsbeleid binnen deze unit.

Ik heb Simone leren kennen als een gedreven collega met passie voor mens en werk. Een medewerker waar je altijd een beroep op kan doen en die meer levert dan je hebt gevraagd. Vaak wist ze een win-win situatie voor medewerkers en het bedrijf te creëren. Haar volhardendheid zorgde ervoor dat "moeilijke" medewerkers uiteindelijk toch weer een passende werkplek binnen of buiten het bedrijf kregen. Instroom, doorstroom en uitstroom waren namelijk de centrale doelstellingen met als grote missie de ontwikkeling van medewerkers met beperkingen.

Soms is aangeboden werk moeilijk op te delen in kleinere stukken zodat mensen met beperkingen het werk goed kunnen doen. Simone was hierin een constructieve gesprekspartner, goed op de hoogte van beperkingen, kennis en kunde en ontwikkelingsmogelijkheden van medewerkers maar ook sensitief genoeg om de commerciële kant van nieuwe opdrachten niet uit het oog te verliezen.

Simone gaf gevraagd en ongevraagd advies in meestal zeer complexe zaken die gekleurd werden door o.a. werkdruk en tegengestelde belangen. Ik heb de feedback van Simone nooit als kritiek ervaren maar gezien als leerpunten voor mezelf. Door jezelf kritisch op te stellen en open te staan voor constructieve feedback van anderen wordt het mogelijk om je eigen functioneren te verbeteren. Adviseurs zijn gewend om feedback te geven, maar lang niet altijd in staat om zelf feedback te ontvangen en om te zetten in beter functioneren. Simone was een van de weinige collega’s die dit kon en dat maakte het erg plezierig om met haar samen te werken.

 

Dieren

We leren van dieren zoals contact maken, communiceren, verzorgen en het dragen van  verantwoordelijkheid. We gaan vaak naar de kinderboerderij, kamperen bij de boer, laten de kinderen paard rijden en zoeken de schapen op in Geestmerambacht