De Hartezaak

Pedagogische praktijk

Wie ben ik?

Mijn naam is Simone Meijerink (1970). Ik ben moeder van 2 jongens, Maxim van 13 jaar en Bink van 11 jaar. Samen met mijn vriend en vader van mijn kinderen Kristian wonen we in Sint Pancras, tussen Alkmaar en Heerhugowaard in. Daar is ook mijn praktijk gevestigd. 

Mijn praktische ervaring bestaat onder andere uit elf jaar werkervaring in een sociale werkvoorziening. Ik heb daar gewerkt als adviseur voor mensen met diverse (arbeids)beperkingen. Hierbij kun je denken aan beperkingen op sociaal-maatschappelijk, verstandelijk, psychisch en psychiatrisch gebied.

Mijn kennis vanuit opleiding bestaat uit:

2015: Gecertificeerd trainer Rots en Water (psycho-fysieke weerbaarheidstraining)

2014: Diagnostische aantekening Klinische Orthopedagogiek

2012: Master Klinische Orthopedagogiek

2004/2005: Practitioner en masteropleiding NLP (Neurolinguïstisch programmeren). NLP geeft je veel inzicht hoe communicatie werkt en hoe je dit nog effectiever kan doen.

1995: Universitaire studie Pedagogiek, richting opvoedingsondersteuning met de specialisaties school- en leermoeilijkheden, gedragsproblemen en opvoedingsondersteuning.

Motivatie

Als jong meisje ben ik regelmatig gepest op school en werd ik uitgesloten van groepsactiviteiten. In de pubertijd vond ik het maar raar dat de leerkrachten op de basisschool er niets aan hadden gedaan terwijl ze er met hun neus boven op hadden gestaan. Het kleiner timmeren door klasgenoten zorgde ervoor dat ik jarenlang met een enorme rugzak van angst en onzekerheid heb rondgelopen. Door te weinig coping (ik had toen geen idee hoe er effectief mee om te gaan) herhaalde het pesten en de afwijzingen zich daarna nog meerdere keren. Toen ik achttien was nam ik me voor om ouders en leerkrachten te leren hoe om te gaan met pesters en kinderen die gepest worden. Ik ging Pedagogiek studeren aan de universiteit.

Mijn motivatie is door de jaren heen onveranderd gebleven ondanks dat er in de maatschappij nu meer aandacht is voor pesten. Er zijn nog steeds kinderen die zich veel kleiner maken en kinderen die zich veel groter maken dan nodig. Beide gaan voorbij aan hun eigen mooie, natuurlijke kern. Ik ervaar het als mijn verantwoordelijkheid om de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen warm te omarmen zodat ze met voldoende zelfvertrouwen en copingsvaardigheden de toekomst tegemoet gaan. Als moeder en als begeleider bied ik kinderen een veilige basis van waaruit ze zelf hun vleugels verder kunnen uitslaan naar het verwezenlijken van hun eigen dromen, verlangens en wensen.

 

 

Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen, daar zit het woordje trouwen in. Daarmee zeg je dus 'Ja' tegen jezelf.