De Hartezaak

Pedagogische praktijkBuurt in beeld:

Het oude tuindersdorp Sint Pancras is centraal gelegen tussen Alkmaar en Heerhugowaard in. Wel dichtbij steden, echter niet de drukte daarvan waardoor kinderen gemakkelijk en veilig lopend en fietsend overal heen kunnen gaan.

Mijn wijk de Twuyverhoek is in 2010 geopend en won de tweede prijs in de Architectuurverkiezing om de Gouden Piramide. De wijk is modern, speels en afwisselend.

De wijk is door de opzet met vele mooie speelplaatsen voor jonge kinderen en jeugd, veel groen en water, een erg prettige woonwijk. Naast mijn huis ligt een ondiepe sloot en via die sloot kan je o.a. naar de Paddenpoel peddelen. Voor veel kinderen een spannende en leerzame ervaring. Met de kleine kinderen worden regelmatig de eenden, zwanen, meerkoeten in de omliggende sloten gevoerd.

De voorzieningen die het dorp kent zijn o.a.: buitenzwembad de Bever, kinderboerderij Jong Leven, Volkstuinvereniging West-Beverkoog en een ijsbaan.

Het nabij gelegen dorp Broek op Langedijk kent twee hele leuke musea voor kinderen (Museum Broekerveiling en Museum "Zo was ‘t") en een knusse kringloopwinkel (Dorcas) die meerdere keren per jaar bezocht worden. Kinderen mogen in de kringloopwinkel zelf speelgoed uitzoeken en leren daarmee spelenderwijs met geld omgaan.

Sint Pancras ligt vlakbij station Alkmaar-Noord en station Heerhugowaard waardoor kinderen ook per trein de wereld verder kunnen ontdekken. Kinderen gaan per trein o.a. naar musea in Hoorn (Museum Stoomtram en Museum van de 21 eeuw) en Den Helder (Marinemuseum en het Reddingsmuseum).